Boekenmarkt 2022

De Boekenmarkt is weer in volle gang. Hartstikke leuk en gezellig.

Boekenmarkt Deventer 

Dit jaar kunnen boekenfans en handelaren gelukkig hun hart weer op halen tijdens de Deventer Boekenmarkt. Op zondag 7 augustus vindt de 32e editie plaats. Na een succesvolle pilot-editie staat ook de tweede editie van het WoordWaarde festival op de agenda van 1 t/m 7 augustus. Vanaf maandag 1 augustus staat Deventer helemaal in het teken van taal, literatuur en poëzie.

Deventer Woordwaarde Festival is bedacht door Evenementenbureau dEVENTer als aanvullende activiteit op de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt. Diverse culturele organisaties, zoals de Bibliotheek, MIMIK, Athenaeumbibliotheek, Deventer Verhaal, Kunstcircuit en de Nieuwe Oost, zijn hierbij betrokken. Gezamenlijk creëren zij een uitgebreid en interessant programma.

Het programma van de tweede editie van het Deventer Woordwaarde Festival is terug te vinden onder het kopje WoordWaarde festival. Tickets kunnen vooraf bij de betreffende partijen geboekt worden.

We kijken uit naar deze zomer waarin we de Boekenmarkt door kunnen laten gaan. De Deventer Boekenmarkt, de Grootste van Europa, vindt plaats op zondag 7 augustus.

De foto’s zijn vanaf onze accommodaties genomen.

Met hartelijke groeten

Peter van den Hengel

Hotel de Vischpoorte

Appartementenhotel Deventer 

Hostel Deventer 

 

De grote boekenmarkt met duizenden bezoekers en honderden kramen is terug van weggeweest! Dit jaar mogen we alle boekhandelaren en boekenfans weer verwelkomen op zondag 7 augustus 2022 in de historische binnenstad. 

Op zondag 7 augustus 2022 vindt in de Boekenstad en Hanzestad Deventer de 32e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. Een editie die net iets kleiner is dan voorheen. Waar vorige jaren de hele binnenstad vol stond met kramen, zijn ze nu alleen te vinden langs de IJssel en op het Grote Kerkhof. Desalniettemin zijn er in totaal meer dan 500 kramen gevuld met vele duizenden boeken en deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.

De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers.