Hotel de Vischpoorte, activiteiten in Deventer

Hieronder staat een selectie van leuke uitjes, evenementen en meer amusement vermeld. Alles in de omgeving van Deventer.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles

Als u in ons hotel verblijft, willen we u graag kennis laten maken met een van de trotsen van onze stad: de Go Ahead Eagles. Deze voetbalclub, met een rijke geschiedenis en een gepassioneerde aanhang, is meer dan alleen een team. Het is een levend onderdeel van de Deventer gemeenschap.

Opgericht in 1902, heeft Go Ahead Eagles een indrukwekkende reis afgelegd in het Nederlandse voetbal. Het team heeft talloze hoogtepunten beleefd, waaronder meerdere landskampioenschappen in de jaren 1910 en 1920.

Het stadion van Go Ahead Eagles, de Adelaarshorst, is een van de meest iconische voetbalstadions van Nederland. Hij staat dan ook op menig bucketlist. Met een capaciteit van ruim 10.000 toeschouwers biedt het een intieme en intense sfeer tijdens wedstrijden. Het is de perfecte plek om de passie van het Nederlandse voetbal te ervaren. Als u de kans krijgt, raden we aan om een wedstrijd bij te wonen en deel te worden van de uitzinnige menigte.

Wat een bezoek aan een Go Ahead Eagles-wedstrijd zo speciaal maakt, is de unieke sfeer. De supporters, bekend als de “Eagles”, staan bekend om hun onvermoeibare steun en creatieve zang. Hun energie werkt aanstekelijk en zorgt voor een onvergetelijke ervaring, zelfs als u geen doorgewinterde voetbalfan bent.

In het seizoen 2023/24 wist de club zelfs Europees voetbal (Conference League) te behalen en dat is een prestatie van formaat.

Het stadion ligt op ca 20 minuten loopafstand van Hotel de Vischpoorte. Het bekende horecaplein De Brink ligt halverwege Hotel de Vischpoorte en het voetbalstadion de Adelaarshorst. Met een tussenstop op de Brink, ben je er zo.

Go Ahead Eagles

E-Chopper huren

E-Chopper Deventer biedt boeiende en duurzame bedrijfsevenementen die variëren van excursies van een halve of een hele dag. Iedere activiteit is door ons in de regio samengesteld. Wij kunnen helpen bij het organiseren van bedrijf uitjes voor teambuilding, zakelijke evenementen of familie uitjes. Onze tours combineren prachtige landschappen met aanvullende activiteit om sterkere teams te bouwen, grenzen te verleggen en verandering te inspireren.

Meer informatie over het huren van een e-chopper?

FietStoer Deventer

De leukste manier om Deventer te leren kennen!

Fietsend ervaart u alle hoogtepunten van de schitterende stad aan de IJssel. Onze fietsgids vertelt de geheimen van deze mooie Hanzestad. Ontdek de Waag en de Lebuinuskerk. Zie de invloed van Vikingen en Napoleon. Hoor over handelshistorie, boekenschrijvers en Hollywoodsterren.

Met vrienden en familie of als bedrijfsuitje, geniet van dit actieve, leerzame en ontspannen dagje uit. Meer informatie en foto’s: www.fietstoerdeventer.nl

Het Deventerstadsstrand

Vanaf 5 april 2019 heeft Deventer aan de westzijde van de IJssel een fijne nieuwe plek voor eten, drinken en buitenrecreatie aan de nieuwe hank van de Bolwerksplas.

Het stadsstrand van Deventer is buiten, verrassend met veel aandacht voor de natuur, een bewust leven waar duurzaamheid een belangrijke rol zal spelen. Het hele concept is tijdelijk, mobiel en demontabel en het horecagedeelte zal worden opgebouwd uit modulaire units als belangrijkste bouwstenen.

Het idee is in augustus 2015 via sociale media gelanceerd en sindsdien is Stichting Deventer Stadsstrand in gesprek met o.a. Gemeente Deventer, Rijkswaterstaat, Waterschap Vallei & Veluwe en Provincie Overijssel over de haalbaarheid van het plan. Zij worden hierbij ondersteund door meerdere bedrijven uit Deventer.

Na drie jaar pionieren, netwerken en onderzoek naar haalbaarheid zijn in april 2018 de benodigde vergunningen afgegeven. Sindsdien richten zij zich op het realiseren van het leukste idee van Deventer.

De basis van het stadsstrand bestaat uit vijf zeecontainers als belangrijkste bouwstenen. In de units wordt simpel maar smakelijk gekookt, worden drankjes klaargemaakt en ijsjes verkocht. Ook zal er bijvoorbeeld toiletvoorziening, opslag en koelruimte gerealiseerd worden. Ook zal er voor overdekte zitplaatsen gezorgd worden (zowel binnen als buiten).

Het Deventerstadsstrand zal jaarlijks geopend zijn van april tot oktober.

Thermen Bussloo

Op 20 minuten rijden van het hotel bevindt zich Thermen Bussloo. Een heel populair en druk bezocht Sauna complex.

Het heeft veel sauna’s, rustruimtes, baden, opgiet weekenden en een Hamam. Nu ook een zoutwaterbad.

Ideaal om de sauna te combineren met de gezellige binnenstad van Deventer.

Salland

Salland is een landstreek in het westen van de Nederlandse provincie Overijssel. Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Deventer is de hoofdstad van Salland. Als u in de eerste zin op Salland klikt, dan kunt u een erg mooi filmpje zien over de steden en landschappen die behoren bij Salland.

Wandelroutes rond en door Deventer

Alle wandelroutes lopen langs het hotel dus u hoeft niet meer te zoeken naar een overnachtingsplek als u bij ons langskomt. Bekende routes zijn:

Marskramerpad
IJsselvallei route
Hanzestedenpad

Veel fiets en wandel-informatie via de VVV Deventer

Fietsroutes

En ook de fietsroutes komen langs de IJssel en dus langs ons hotel. We hebben een afgesloten en overdekte garage dus daar kunnen uw fietsen gratis in gestald worden.

Landgoedroute (30 km) 
IJsselvalleiroute (35 km) 
Kikkerroute (57 km) 
Lebuinusroute (27 km) 
Heks van Lettele (27 km) 

De Scheg

Hét sportbedrijf van Deventer.

Bij de Scheg kunt u zwemmen, schaatsen, spelen, ontspannen en nog veel meer. Echt heel leuk voor kinderen.

De Scheg is gevestigd in de wijk Colmschate en is ook per trein bereikbaar.

Voor meer informatie over één van de bovenstaande activiteiten kunt u de website bezoeken

Deventer’s geschiedenis en de overige Hanzesteden

Deventer is een oude Hanzestad en was voor Nederland meteen de belangrijkste Hanzestad. Het wedijverde met Brugge en Lübeck en deed het toen erg goed. De bloeitijd van Deventer was de jaren van de vroege middeleeuwen zo rond 1400. Het was toen één van de belangrijkste steden van Nederland en misschien ook wel Europa. De stad was beroemd om zijn 6 jaarmarkten die 2 weken per markt duurden. Heel Europa kwam in Deventer handel drijven. De Goede Vrijdag markt is hier nog een overblijfsel van.

Tot de zeehavens veel handel wegnamen en Deventer het moest doen met de IJssel die bovendien aan het verzanden was. De handel werd overgenomen door de Hollandse Steden en Deventer bleef achter met een prachtige stad maar die niet veel handel meer opleverde. De Industriële revolutie in de 19e eeuw bracht hier weer verandering in. Fietsen, vuurtorens, conservenblikken, bedden en alles wat verder met metaal te maken had, werd hier toen gemaakt. Het ijzererts (oer) werd bij Deventer gewonnen. De langste weg van Deventer heet nog steeds de Oerdijk.

Ardagh, Auping, Nefit (Robert Bosch – Buderus), Roto Smeets

Vandaar dat Deventer ook wel een industriestad genoemd wordt met veel metaalbedrijven(Auping, Ardagh en Nefit) en ook de grafische industrie is hier goed vertegenwoordigd (Roto Smeets) vanwege de boekdrukkunst die hier al vroeg zijn intrede deed.  Veel verdere informatie over de Hanzesteden vindt u op

Havenkwartier Deventer

Het Havenkwartier is een karaktervol gebied waarbij industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunt en cultuur, horeca, bouwen en wonen gecombineerd worden met de binnenhaven. Naast de inwoners (waaronder ondernemers en organisaties) vinden hier ook vele soorten evenementen voor het publiek plaats.

Uit in Apeldoorn

Paleis het Loo

De kostbaar ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de gereconstrueerde tuinen met hun waterwerken en sierlijk belijnde bloemperken de sfeer van de 17de eeuw ademen. Door zijn fraaie ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland heeft een bezoek aan het paleis in elk jaargetijde zijn bekoring.

Apenheul Apeldoorn

Het principe was simpel: mensen beleven meer plezier aan dieren als de dieren het naar hun zin hebben en lekker hun gang kunnen gaan. Dus geen apen in kooien en geen tralies. Maar grote, groene en natuurlijke buitenverblijven in een bosrijke omgeving.

Juliana Pretpark in Apeldoorn

Al ruim 100 jaar het leukste familiepretpark van Nederland voor het hele gezin. Met meer dan 60 te gekke attracties raken de kinderen hier niet uitgespeeld.

Kröller – Müller Museum Otterlo (Van Gogh)

Het Kröller-Müller Museum: uniek in elk seizoen Het Kröller-Müller Museum bezit een wereldberoemde collectie voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh.

Holterberg

Wat heeft de Holterberg U te bieden?

  • Groot natuurgebied (Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug)
  • Natuurdiorama Holterberg. Natuurmuseum met zeer veel Europese dieren
  • 5 restaurants
  • Canadian War Cemetry – midden een het bos met prachtige tuin.
  • Midgetgolfbaan met fantasygolf
  • Informatiepunt NP

Vliegveld Teuge

Luchthaven Teuge biedt wordt voor allerlei vormen van luchtvaart gebruikt. Het lesverkeer voor de volgende generatie beroepsvliegers vormt de basis van het verkeer. Naast het zakelijke taxi- en charterverkeer worden allerlei vluchten voor de overheid uitgevoerd (politie, milieu inspectie, tellingen van dieren, etc). Daarnaast geven rondvluchten en vluchten door prive vliegers kleur aan het geheel. Valschermspringers en zweefvliegers maken het tafereel compleet. Elk jaar trekt de luchthaven zo’n 170.000 tot 200.000 kijkers.