Deventer Boekenzondag op 2 augustus

Deventer Boekenzondag op 2 augustus

Boekenmarkt Deventer: Dit jaar wordt de IJsselkade en de historische binnenstad van Deventer op de 1e zondag van augustus voor het eerst in 32 jaar niet gevuld met ruim 850 boekenkramen. De Deventer Boekenmarkt, de Grootste van Europa, en poëziefestival Het Tuinfeest gaan dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet door en zijn verplaatst naar 2021. De culturele, sociale, maatschappelijke en economische impact van het niet doorgaan van beide evenementen is groot.

In het weekend van de Deventer Boekenmarkt zal er wel aandacht zijn voor het boek en poëzie. RTV Oost dook in het archief en brengt op zaterdag 1 augustus vanaf 17.10 uur een speciale uitzending met interviews, terugblikken en beelden van de Deventer Boekenmarkt en Het Tuinfeest.
Op zondag 2 augustus, de dag van de Deventer Boekenmarkt, brengen de bijzondere machines van Skryf op de Brink en het Grote Kerkhof tussen 11.30 en 15.30 uur een ode aan de deelnemers van de Boekenmarkt met namen van boekhandelaren in letters van schelpenzand.

Bovendien zijn alle boekhandelaren en antiquariaten in de Deventer binnenstad op deze zondagmiddag 2 augustus speciaal geopend.
Daarnaast is er deze dag een viering rondom het thema boeken en poëzie in de Grote of Lebuinuskerk. De winnaar van de Deventer dichtwedstrijd zal zijn of haar gedicht voordragen. De andere ingezonden gedichten komen in de kerk te hangen en worden verzameld in een groot plakboek. ‘s Middags is het Lebuinuscafé geopend, waarbij stadstroubadour Maarten van Veen te gast is, Wim Diepenhorst op het orgel speelt en men de toren kan beklimmen.