DEVENTER (H)EERLIJKE HANZEMARKT

Op de laatste zaterdag van de maand op het vernieuwde plein van de GROTE KERK, genaamd het Grote Kerkhof, vindt er een streekmarkt plaats. Van 10.00 tot 16.00 is er de (h)eerlijke hanzemarkt. De plek die gekozen is ademt één en al historie uit. Het Grote Kerkhof is een plein in de stad Deventer en aan het plein bevinden zich de Grote of Lebuinuskerk en het Stadhuis van Deventer. Ook ons hotel, Hotel de Vischpoorte, ligt op 50 meter van het Grote Kerkhof.

Nadat u uw boodschappen heeft gedaan of gewoon de stad in bent geweest kunt u lekker genieten van de vele terrasjes die het plein kent.

DEVENTER (H)EERLIJKE HANZEMARKT, Rechtstreeks van de bron

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de heerlijke hanzemarkt  staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je proeven en beleven wat ambacht is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

Ontstaansgeschiedenis

De Deventer heerlijke hanzemarkt  is een initiatief van een aantal enthousiaste producenten en belangstellenden die dit hebben opgezet.

Wanneer de 1e editie weer is van de heerlijke hanzemarkt ziet u op facebook; met een aanbod van groente, fruit, vlees, vis, brood, koek, koffie en zuivel. Stuk voor stuk vol van smaak, vers en met veel aandacht gemaakt. Ofschoon het assortiment producten elke maand toeneemt , is de filosofie hetzelfde gebleven: het zijn echt pure, regionale eerlijke producten.

Deventer hanzemarkt biedt heel bewust alleen foodproducten aan is met recht de (h)eerlijkste streekmarkt van het Oosten van Nederland.

Wil je proeven wat Deventer hanzemarkt zo uniek maakt? Laat je inspireren en kom naar de streekmarkt in Deventer.

De markten in 2024 zijn als volgt gepland:

25 mei,29 juni,27 juli,31 augustus,28 september,26 oktober.https://vischpoorte.nl/kamers/aement/

Facebook hanzemarkt Deventer: https://www.facebook.com/deventerheerlijkehanzemarkt/

Op de laatste zaterdag van de maand op het vernieuwde plein van de GOp de laatste zaterdag van de maand op het vernieuwde plein van de GROTE KERK, genaamd het Grote Kerkhof, vindt er een streekmarkt plaats. Van 10.00 tot 16.00 is er de (h)eerlijke hanzemarkt. De plek die gekozen is ademt één en al historie uit. Het Grote https://vischpoorte.nl/Kerkhof is een plein in de stad Deventer en aan het plein bevinden zich de Grote of Lebuinuskerk en het Stadhuis van Deventer. Oohoi hoi hoi hoi hoi hoi k ons hotel, Hotel de Vischpoorte, ligt ophttps://vischpoorte.nl/ 50 meter van het Grote Kerkhof.Op de laatste zaterdag van de maahttps://vischpoorte.nl/https://vischpoorte.nl/nd op het vernieuwde plein van de GROTE KERK, genaamd het Grote Kerkhof, vindt er een streekmarkt plaats. Van 10.00 tot 16.00 is er de (h)eerlijk en al historie uit. Het Grote Kerkhof is een plein in de stad Deventer en aan het plein bevinden zich de Grote of Lebuinuskerk en het Stadhuis van Devehttps://vischpoorte.nl/kamers/appartement-op-de-begane-grond/nter. Ook ons hotel, Hotel de Vischpoorte, ligt op 50 meter van het Grote Kerkhof.Op de laatste zaterdag van de maand op het vernieuwde plein van de GROTE KERK, genaamd het Grote Kerkhof, vindt er een streekmarkt plaats. Van 10.00 tot 16.00 is er de (h)eerlijke hanzemarkt. De plek die gekozen is ademt één en al historie uit. Het Grote Kerkhof is een plein in de stad Deventer en aan het plein bevinden zich deen is ademt één en al historie uit. Het Grote Kerkhof is een plein in de stad Deventer en aan het plein bevinden zich de Grote of Lebuinuskerk en het Stadhuis van Deventer. Ook ons hotel, Hotel de Vischpoorte, ligt op 50 meter van het Grote Kerkhof.