Deventer op Stelten – Het spektakel was weer in volle gang

Deventer op Stelten

Deventer op stelten is het meest spectaculairste en grootste theaterfestival in het Oosten van Nederland. Hou nu alvast uw weekend vrij voor de volgende editie van Deventer op Stelten 2020.

Tijdens dit openlucht festival worden er ruim 150 nationale en internationale voorstellingen uitgevoerd. Deze zijn in de historische binnenstad van Deventer, op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en andere locaties rondom het centrum.

Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1997 als een zomers evenement. Hier werden vooral theatergroepen van steltlopen voor uitgenodigd. Het festival begaf zich in 2009 voor het eerst ook buiten de binnenstad van Deventer met voorstellingen in het Worpplantsoen. Dit is aan de overkant van de Ijssel. De Beestenmarkt (wijk Voorstad) werd erbij betrokken sinds 2014.
Met trots kunnen zij dan ook mededelen, dat de vakjury op het Nationaal Congres Evenementen in Nijmegen ‘Deventer op Stelten’ uitriep tot Beste Publieksevenement 2014.

De programmering van de voorstellingen dit jaar was op hoog niveau. Dit kunt u dit zowel letterlijk als figuurlijk nemen. De voorstellingen zijn namelijk op de grond, maar een groot gedeelte was in de lucht.
Dit jaar waren de hoogtepunten;
– Teatro del Silencio met ‘Cap au Cimetiére’ langs de rivier de Ijssel en op het Grote Kerhof.
– De grote en kleurrijke parade ‘Couleurs Exceptionnel’ van Close- Act.

Zo jaarlijks komen er ruim 120.000 bezoekers om te kijken naar dit cultureel, bijzonder en feestelijk festival. De toegang is gratis, maar voor sommige voorstellingen zijn tickets nodig. Deze kunt op www.deventeropstelten.nl vinden.

Tip: In het weekend van 10 tot en met 12 juli 2010 vindt alweer de 24e editie plaatst. Wilt u hier graag bij zijn en het hele weekend genieten van dit theaterfestival? Reserveer dan snel een kamer bij ons hotel!

Tot dan!

Foto: www.deventeropstelten.nl