Deventer op Stelten

Deventer op Stelten. Prachtig evenement dat elk jaar in juli plaatsvindt. Komt u ook volgend jaar?

Deventer Op Stelten 2021 – Binnen de Perken

‘Deventer Op Stelten 2021– Binnen de Perken’ wordt een ongekende festivaleditie. Het festival is op zoek gegaan naar een passende opzet dat binnen de beperkingen van de coronamaatregelen plaats kan vinden. Waar in andere jaren 120.000 bezoekers gedurende drie dagen van bijzondere internationale producties genoten, wordt het programma dit jaar gespreid over 10 dagen, met 1-op-1 voorstellingen, theatrale wandelingen, installatievoorstellingen en voorstellingen voor maximaal 30 personen.

Onontdekte plekjes in de oude binnenstad.

En dat alles op onontdekte plekjes in de stad en plekken die je normaal niet als podium beschouwt. Hoogstaand theater met de verborgen Deventer binnenstad als decor, in een intieme setting en niet met de grote bezoekersaantallen die we gewend zijn. Anders dit jaar is ook dat er gereserveerd moet worden voor voorstellingen. Een open stadsfestival zoals we gewend zijn, is in deze tijd simpelweg niet haalbaar. Er is daarom gekeken naar wat er wél mogelijk is.

Het programma laat zien dat dit een editie is die alleen nu plaats kan vinden. Voorstellingen die raken zonder aan te raken, op solistische wijze op zoek naar je eigen identiteit, over social distancing, elkaar missen, voorstellingen die gemaakt zijn in tijden van corona.

Een programma vol intieme voorstellingen, acrobatiek en circustheater, urban dance en moderne dans, poëzie en muziektheater, humoristisch en clownesk buitentheater, jong talent en meer. Er staan daarnaast veel Nederlandse theatergezelschappen op het programma, er worden 11 Nederlandse premières gespeeld en er is één wereldpremière!

Mensen op het Water

Hotel de Vischpoorte 

Hostel Deventer