Reserveer nu bij goedkope hotels Deventer. Voor uw overnachting, weekend, midweek of zelfs vakantie zijn de appartementen van hotel Deventer De Vischpoorte één van de beste hotels in Deventer.

  • Hotel Deventer de Vischpoorte is één van de best beoordeelde hotels van Overijssel.
  • Het hotel is prachtig gelegen aan de IJssel én het centrum van Deventer.
  • De privacy van een eigen appartement met de luxe van een hotel.
  • De kamers van hotel Deventer zijn ideaal ingericht voor zakenmensen.

Goedkope hotels Deventer: Hotel de Vischpoorte in Deventer is gelegen aan vele fiets- en wandelroutes die de prachtige omgeving rijk is. Het pand van ons hotel in Deventer is een Rijksmonument. Voor veel gasten is een overnachting in dit hotel in Deventer daardoor een unieke belevenis. Dus voor een heerlijk weekend, nacht, midweek weg om te wandelen of te fietsen komt u naar het hotel De Vischpoorte in Deventer!

Goedkope hotels Deventer Prijzen per kamer

De meest actuele prijzen vindt u door de datum van uw verblijf in te geven op onze site van Hotel de Vischpoorte en dan op controleer te klikken.

Het hotel hanteert afwijkende prijzen bij grote evenementen en bijzondere feestdagen.

U bent van harte welkom.

Hotel de Vischpoorte

Appartementenhotel Deventer

Hostel Deventer

Peter van den Hengel – Eigenaar

Deventer’s geschiedenis en de overige Hanzesteden

Deventer is een oude Hanzestad en was voor Nederland meteen de belangrijkste Hanzestad. Het wedijverde met Brugge en Lübeck en deed het toen erg goed. De bloeitijd van Deventer was de jaren van de vroege middeleeuwen zo rond 1400. Het was toen één van de belangrijkste steden van Nederland en misschien ook wel Europa. De stad was beroemd om zijn 6 jaarmarkten die 2 weken per markt duurden. Heel Europa kwam in Deventer handel drijven. De Goede Vrijdag markt is hier nog een overblijfsel van.

Tot de zeehavens veel handel wegnamen en Deventer het moest doen met de IJssel die bovendien aan het verzanden was. De handel werd overgenomen door de Hollandse Steden en Deventer bleef achter met een prachtige stad maar die niet veel handel meer opleverde. De Industriële revolutie in de 19e eeuw bracht hier weer verandering in. Fietsen, vuurtorens, conservenblikken, bedden en alles wat verder met metaal te maken had, werd hier toen gemaakt. Het ijzererts (oer) werd bij Deventer gewonnen. De langste weg van Deventer heet nog steeds de Oerdijk.

Noordenbergkwartier Deventer:

Goedkope hotels Deventer. Het Noordenbergkwartier is een woon/winkelwijk in Deventer. Hotel de Vischpoorte ligt ook in deze wijk. Het is een hele gevarieerde wijk waar mensen wonen, winkelen, genieten (van de horeca en uitgaan), overnachten en wandelen langs de IJssel en elkaar nog groeten. U kunt het Theater Mimik bezoeken of het mooie Stadhuis bekijken. Of u rust even uit bij een cafeetje of restaurant. Het is hier een ontspannende omgeving.

De eigenaar Peter van den Hengel woont ook in deze wijk. Al onze accommodaties zijn gevestigd in deze wijk.  Het is een leuke wijk om doorheen te wandelen. Wandeling compleet maken? Ga dan naar de VVV en koop de wandelgids “Noorderbergkwartier” of Wandel Dapper. Er zijn ook andere wandelboekjes verkrijgbaar.

Onze kamers

We zijn een prachtig stadshotel met 12 kamers/appartementen en zijn uniek in de verscheidenheid aan kamers. Onze kamers/appartementen beschikken over…

Parkeermogelijkheden

Het hotel beschikt over een beperkt aantal overdekte en openbare parkeerplaatsen die vlak bij het hotel liggen. U kunt via onze website online een parkeerplaats…

Lokaties van onze kamers

Het bijzondere van ons hotel zijn de prachtige locaties van onze accommodaties. De locatie is altijd in het centrum van Deventer, op loopafstand van…

Over Deventer

De hanzestad Deventer is één van de oudste steden van Nederland en ook de leukste winkelstad! Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris…