BHV certificaat,

zo, die is weer binnen, het bedrijfshulpverleningscertificaat (BHV)  Voor de 10e keer al weer kan ik me BHV-er noemen. Het certificaat is tot september 2020 geldig dus tot die tijd bent u gegarandeerd bij mij in goede handen. En daarna ook wel hoor.

De BHV al 10x bij Axicare gedaan. Altijd leerzaam en leuk. Deze keer veel met de AED geoefend en veel gereanimeerd. Brandje blussen is altijd het leukste (voor mij)

Peter van den Hengel

Hotel de Vischpoorte

BHV Hotel de Vischpoorte

Parkeren in Deventer

Blij te zeggen dat ik gisteravond een goede daad heb verricht. Vanwege de Grote Kick Off van het studentenseizoen en ook het culturele seizoen, is de Nieuwe Markt autovrij  gemaakt. Woensdagavond 27 augustus tot 21:00 uur mocht je er nog parkeren en daarna niet meer. Stond aangegeven met een groot geel bord bij de ingang van de Nieuwe Markt. Als je een lange dag hebt gehad en/of moe bent dan denk je, zal wel en je bent blij dat je een parkeerplaats hebt en je rijdt dat bord straal voorbij. Niets menselijks is ons vreemd.

Ik was met iemand praten over een parkeerboete en reed naar huis. Het was 21:10 uur. Plots zag ik een auto staan die me bekend voorkwam en ja hoor, een hotelgast had de auto op de Nieuwe Markt neergezet. De dienstdoende parkeerwachter beet me toe dat ze niet gaan wachten tot de auto weggereden werd dus ik moest heel snel de eigenaresse halen en anders kreeg ze alsnog een boete als de auto aan de beurt is. Ja, ja, ik vlieg en ren al. 5 minuten later stond ze er al en heb ik de auto weggereden. Ze had wat wijntjes op en mocht niet meer rijden.

1 seconde later en ze had een boete gehad want de BOA had het boekje al in de aanslag. Boete zou ca € 70,00 geweest zijn en auto ophalen uit Apeldoorn bij Wolves autoberging kost € 180,- + het vervoer er naar toe.  Plus natuurlijk alle ellende want hoe kom je bij Wolves en hoeveel tijd kost dat wel niet?

Dus gast blij en ik blij.

Het blijft altijd opletten waar je je auto zet, op welke tijdstippen je dat doet en op welke dag en hoe duur het is. Voor iemand van buiten de stad is het bijna niet te doen. Ik zeg altijd tegen de gasten dat je er hogere wiskunde voor moet hebben gestudeerd.

Het is niet anders en we doen het er maar mee.

Groeten van een boetevrije hoteleigenaar

Peter

19 augustus 2019.

Nieuwe medewerkers

Hotelmedewerkster gezocht en gevonden.

Vanaf eind juni 2019 hadden we een vacature op onze site staan voor een hotelmedewerker/ster en ook hadden we een stageplaats beschikbaar.

We willen iedereen heel erg bedanken voor alle reacties, opmerkingen, deelacties, aanmoedigingen, cv’s en brieven. In totaal hebben 42 potentiële kandidaten zich gemeld en hieruit hebben we 1 medewerkster gekozen en de stageplaats is inmiddels ook ingevuld.

Lotte werkt gaat op donderdag en vrijdag werken en Sifra studeert aan het Deltion college en gaat hier 5 dagen per week stagelopen. Daarnaast blijft Osna op de donderdag en zaterdag onze gasten te woord staan. We zijn blij weer een mooi team samengesteld te hebben.

We zijn blij verrast dat zoveel mensen gereageerd hebben. We hebben alle afgewezen kandidaten een bericht gestuurd dat ze het niet geworden zijn en wil ze allemaal nogmaals hartelijk bedanken voor hun interesse.
Hopelijk vinden jullie een prachtbaan bij een ander bedrijf.

Met hartelijke groeten,
Peter van den Hengel
Hotel de Vischpoorte

6 juli 2019.

Het spektakel is weer in volle gang: Deventer op Stelten 2019.

Deventer op Stelten 2019
Deventer op Stelten

Deventer op Stelten

Juli 2019.

En, wordt het weer net zo’n Go Ahead Eagles seizoen als 2018/2019? We hopen van wel maar dat hij dan 1 minuut korter duurt. Dat is alles.  Fly as an eagle.

Go Ahead Eagles

Hotel in Deventer bij het Grote Kerkhof.

Maar wat te doen met plein?
Afbeeldingsresultaat voor grote kerkhof deventer

Met het verdwijnen van de parkeerplaatsen wordt het Grote Kerkhof weer een echt plein. Een plek waar mensen rustig kunnen wandelen, genieten van de prachtige omliggende gebouwen en waar activiteiten kunnen worden georganiseerd. Op een later moment krijgt het plein een nieuwe inrichting, in samenhang met de Nieuwe Markt en Stromarkt.

Ideeën te over hoe de vroegere parkeerplaats bij het Grote Kerkhof in Deventer ingevuld moet worden. Een fontein, hoge bomen, een waterpartij, een grote schans, horeca, juist niet meer horeca, of toch nog weer de auto’s terug.

Niks is nog zeker en iedereen vraagt zich af wat er nou daadwerkelijk gaat komen op het Grote Kerkhof.

Heb jij ideeën? Laat het ons weten!

Sanne
Hotel de Vischpoorte

===========================================================================================

Toos is vermist

Toos is een wildkleur valkparkiet. Grijs met witte rand aan haar vleugels. Een iets gele kuif en rode ‘wangetjes’.
Ze is vermist geraakt op 31 mei 2019.

Diersoort : Vogel
Geslacht   : V
Kleur         : Grijs met wit

Straat        : Waterstraat
Plaats        : Deventer

Heeft u informatie over Toos, neem dan alstublieft contact op met 06-52686945.

===========================================================================================

16 mei 2019 – Hotels in Deventer

This is not a standard hotel!

Dat klopt, wij zijn geen standaard hotel. We hebben grotere kamers dan gemiddeld met een slaap- en zitgedeelte. Het zijn eigenlijk geen kamers maar appartementen. Bovendien hebben de meeste kamers cq appartementen ook een complete keuken en in ieder geval een kitchenette met magnetron en koelkast.

We zijn dus uitermate geschikt voor een langer verblijf. Heb toch maar even een poster gemaakt om de incheckers te laten weten wat ze kunnen verwachten, mochten ze dit niet gezien hebben op de website.

Peter

Hotel de Vischpoorte

Hotel Deventer
Hotel de Vischpoorte
Hotel Deventer
Hotel de Vischpoorte

=============================================================================

Even iets over de geschiedenis van de Worp, het park aan de overkant van ons hotel.

Deventer Mysterie: waar komt de naam De Worp vandaan?

Bron: de Stentor

De Hoven, ook wel De Worp genoemd, is de enige wijk van Deventer aan de ‘andere’ kant van de IJssel. Waar komt de naam ‘Worp’ vandaan? We doken de boeken in en zochten het uit.

Officieel heet de wijk aan de ‘andere’ kant van de IJssel de Hoven. In de 17e eeuw kwamen er op deze plek namelijk steeds meer hoven (tuinen) met tuinhuisjes van welgestelde Deventer families die in de zomer de benauwde stad ontvluchtten. Maar dankzij het plantsoen, de straat en de Buitensocieteit noemen we deze wijk in de volksmond De Worp. Hoe we aan dat woordje ‘Worp’ komen, leggen we nu uit.

Middeleeuwen

De naam Worp komt voor het eerst voor in een stedelijke jaarrekening uit 1357(!) In dat document wordt met ‘Worpe’ het gemeenschappelijk viswater aangeduid. In latere documenten komt de naam ook terug. Daar slaat ‘Worp’ op een stuk land dat werd gebruikt door vissers voor onder andere het drogen van visnetten. De Worp maakte deel uit van een groter eiland. Het was gelegen tussen de IJssel en een oude loop van de rivier, recht tegenover de stad. Het eiland bestond uit gemeenschappelijke weiden en twijggronden waar mandenmakers wilgentwijgen oogstten. Ook werden er op dit eiland in 1467 nog bevers gevangen.

Nieuwe en oude worp

In 1815 werd het plantsoen opnieuw aangelegd. Deventer is dan eindelijk bevrijd en prins Willem van Oranje geeft toestemming om hoven (daar heb je hem weer) en wandelpaden aan te leggen op De Worp. Het plantsoen wordt ‘Nieuwe Worp’ genoemd en de oorspronkelijke Worp kreeg de naam ‘Oude Worp’. In de daarop volgende jaren verdwenen de woorden ‘nieuwe’ en ‘oude’ als sneeuw voor de zon en is sinds 1889 De Worp de officiële naam voor het huidige plantsoen en de officieuze naam voor de wijk.

Zo leren we nog eens wat. Mysterie opgelost!

Peter van den Hengel

Hotel de Vischpoorte

==========================================================================================

REVIEWS

Hotel in Deventer. We scoren altijd behoorlijk goed bij onze gasten. We waarderen het erg als mensen ons een mooi cijfer geven. Zaligmakend is het niet want het is altijd een persoonlijke mening en niet voor iedereen van toepassing. Het is meer een indicatie of de mensen die in het hotel overnachten passen bij de kamers/appartementen, of ze passen bij het concept en of ze passen bij datgene wat we willen uitstralen. En dat gaat gelukkig heel prima. Zie hieronder:

Beoordeeld op: 19 april 2019

Voortreffelijk

 · Mooie locatie in het karakteristieke centrum van Deventer. Het is echt een appartement, met veel ruimte en eigen keuken. Ik heb het goed kunnen gebruiken als overnachting/thuiswerk locatie.

Verbleven in april 2019

Beoordeeld op: 13 april 2019

Heel fijn

 · Toplocatie, prachtig authentiek ruim appartement met grote keuken met vaatwasser.

 · Graag peper en zout in de keuken.

Verbleven in april 2019

Perfect apartment

 · Stunning view, easy walk to facilities

Verbleven in april 2019

=============================================================

En daar hangt hij dan, onze onechte van Gogh in de ontbijtruimte.

Terras bij nacht in Arles. Mooi en vrolijk, kleurig schilderij.

Vincent van Gogh
Terras bij nacht
Vincent van Gogh
Vincent van Gogh

Zondag 14 april. We zijn er weer klaar voor: de IJsselloop.

Succes alle deelnemers.

Met hartelijke groeten,

Garfield

Brinkloop

Donderdag 28 maart.

kijk, dat is nu aardig. 2 Italiaanse gasten waren vergeten hun sleutel mee te nemen en belde me ’s nachts uit bed om ze toegang te geven tot hun kamer. Kan gebeuren en dat is niet erg. En als dank kreeg ik deze fles wijn. Uit Noord-Italië en zal wel heel erg goed zijn. Daar kom ik mijn bed wel voor uit.

Peter

Hotel in Deventer

Hotel de Vischpoorte

Flesje wijn
Flesje wijn van Italiaanse gasten.

Dinsdag 26 maart.

Prachtige ontroerende schilderijen van de Barraud broers uit Zwitserland. Realisme uit de jaren 20 en 30: schilderijen met een verhaal.

Nog te zien in Museum More tot 12 mei 2019.

Hotel in Deventer

Hotel de Vischpoorte

Museum More
De Broers Barraud

Maandag 25 maart.

Nederlands Elftal

Toch een wat katerig gevoel deze ochtend. Go Ahead Eagles ongelukkig verloren tegen Twente en het Nederlands Elftal ongelukkig verloren tegen de Duitsers. En als klap op de vuurpijl zoonlief (JO17-2) ook nog eens verloren met 5-2.  Prachtige wedstrijden, dat wel en echt genoten van het voetbal. En de volgende keer pakken we de punten. Gelukkig hoefde mijn andere club, SC Heerenveen, niet te voetballen want anders hadden die ook …………

Peter

Hotel de Vischpoorte (in Deventer)

vrijdag 15 maart 2019 Go Ahead Eagles matchday.

Vanavond moet onze plaatselijke trots tegen Helmond Sport. Wist je dat Stegeman, de huidige trainer van GAE, daar gevoetbald heeft.

Zie Stegeman bij Helmond Sport 

We hopen natuurlijk op de 3 punten en dat Twente, de koploper, een keer wat laat liggen. Volgende week zondag 24 maart om 14:30 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen: Go Ahead tegen Twente. De nummer 2 tegen de nummer 1. Dat gaat een kraker worden. De heenwedstrijd door GAE gewonnen met 1 – 0. Dat gaat het nu weer worden is mijn voorspelling.

Komoptan Kowet!!

1 maart 2019

Even voorstellen…

Mijn naam is Jelena, 19 jaar oud en ik loop sinds eind februari stage bij Hotel De Vischpoorte. Momenteel volg ik de opleiding Front Office niveau 4 op het ROC Aventus in Apeldoorn. Ik zit in mijn 2e leerjaar en doe nu mijn kwalificerende stage.

Waarom Hotel de Vischpoorte?

De reden waarom ik voor De Vischpoorte koos als mijn stage bedrijf is dat ik het “normale” werkleven wil ervaren door een bedrijf dichtbij huis te kiezen en graag de kleine kneepjes uit het vak wil leren. Dit bevalt mij tot nu toe hartstikke goed, ik krijg hier veel variatie en ook vrijheid in wat ik doe, wat het af en toe ook best een beetje spannend maakt. Het leuke aan dit hotel is dat je op een toplocatie in Deventer zit; Dichtbij de IJssel en in het centrum! Zo leer ik ook Deventer nog een beetje beter kennen. U vindt mij tot eind juli 2019 achter de balie als stagair!

Hotel de Vischpoorte

Jelena

26 februari 2019

Aan alle hardlopers en fans,

vandaag heb ik me weer ingeschreven voor de IJsselloop. Prachtige loop langs de IJssel en ik doe elk jaar mee aan de 10 km. Het is niet het snelste parcours maar dat maakt niet uit. Veel publiek langs de weg en een hoop gezelligheid. Vorige jaar (2018) begon de zomer tijdens de 10 km en het werd in één keer heel warm en het is heel lang warm gebleven. Kijken wat het dit jaar wordt. De IJsselloop vindt plaats op zondag 14 april. Zie ook IJsselloop 

Loop ze.

Hotel de Vischpoorte

Peter van den Hengel

Aan alle fietsers,

we hebben de oorkonde voor 2019 weer binnen. Alle fietsers zijn weer welkom in 2019. We liggen aan een aantal mooie fietsroutes langs de IJssel en de fietsen kunnen gratis in onze eigen garage gestald worden. We zien u graag.

Hotel de Vischpoorte

Peter van den Hengel

Hotel in Deventer

Hotel de Vischpoorte

Eigenaar en (race) fietser

Fietsers Welkom
Fietsers Welkom

5 februari 2019

Beste mensen,

We hebben inmiddels de  ”Booking.com Guest Review Awards 2018”  binnengekregen.

Zoals u ziet hebben wij in 2018 een geweldige score mogen ontvangen van de gasten die via Booking.com beoordeeld hebben.

Wij willen daarom ook iedereen bedanken die ons een positieve review gegeven heeft. Hopelijk behalen wij dit jaar een even mooi of mooiere score.

Wij gaan ervoor!

Met hartelijke groeten,

Hotel in Deventer

Hotel de Vischpoorte

Peter van den Hengel

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Beste mensen,

Het is weer 1 februari geweest en de zon komt er weer aan. En s’avonds al een uurtje extra er bij gekregen van moeder natuur. Heerlijk.

Hotel Deventer

De zon komt er weer aan

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Hotel in Deventer

20 januari 2019

Ook de duifjes hebben het koud en zouden zo naar binnen komen als ik het raam open zou zetten. Ze kunnen zich ook een beetje warmen in de luwte van het keukenraam van het tweekamer appartement. (kamer 3)

Hotel Deventer
Hotel Deventer

Tortelduifjes bij het keukenraam van Hotel de Vischpoorte

——————————————————————————————————————————————————————————————–

14 januari 2019:

Op sommige dingen in het leven raak je nooit uitgekeken.

Voor mij persoonlijk is dat onder andere het prachtige uitzicht over de IJssel die je vanuit onze luxere appartementen hebt. In januari 2017 begon ik hier als stagiaire en was toen nog niet echt bekend met Deventer. Dus toen ik voor het eerst dat prachtige uitzicht zag, wist ik dat ik van deze stad zou gaan houden. Niet alleen de IJssel maakt dat ik Deventer mooi vindt, maar bijvoorbeeld ook de historische gebouwen, de Brink en de winkeltjes. Verder zijn het ook de vele mooie herinneringen die ik in de afgelopen 2 jaar heb verzameld hier in Deventer. Zowel bij de Vischpoorte als privé maar ook tijdens de korte periode waarbij ik op het Saxion hier heb gestudeerd.

Ik probeer u hiermee te zeggen, dat u meer van de kleine dingen moet gaan genieten.

Met hartelijke groeten,

Annie Sarkisian

Hotel Deventer

——————————————————————————————————————————————————————————————–

10 januari 2019:

Regelmatig vinden we iets op de kamer wat de gasten vergeten zijn. Soms is het waardevol en dan bellen we met de eigenaar wat we er mee moeten doen. Soms is het niet waardevol en dan gooien we het weg of we bewaren het een paar weken en geven het daarna aan een kringloopwinkel. In de loop van de tijd verzamelen we vaak heel wat spullen.

De oogst van afgelopen week met een heel zielig beertje die zijn baasje mist, een E-reader die nog opgehaald wordt als het goed is, een bril en een autootje.

hotel deventer
gevonden voorwerpen deze week.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Hotel in Deventer

7 januari 2019:

zo, het eerste weekje van het jaar zit er al weer op. Best druk geweest alweer. We gebruiken januari vaak om zaken op te knappen. Voor komende week staat de vloer in het Luxe Studio Appartement op de planning. Die zal op 8, 9 en 10 januari vervangen worden. De vloerbedekking gaat eruit en er komt een mooie nieuwe eikenlook vloer in.

Daarna nog wat schilderwerk in het receptiegebouw, een slaapkamer sauzen, wat kitwerk in een badkamer, een goot repareren. We hebben 13 appartementen op 6 lokaties dus er is altijd wel ergens iets te doen en te verbeteren. Maar daar zult u als gast niets van merken. We doen het overdag en zo geruisloos mogelijk.

Met hartelijke groeten,

Peter van den Hengel

Hotel de Vischpoorte

Hotel Deventer

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Hotel in Deventer

31 dec. 2018: Hiermee bedank ik in eerste instantie onze hotelgasten voor het mooie jaar 2018.

En natuurlijk ook iedereen die hier aan meegewerkt hebben zoals de medewerkers, stagiaires, leveranciers, de buren en iedereen die ik vergeten ben.

Ik hoop dat we in 2019 ook weer veel mensen mogen laten genieten van Deventer en van ons hotel. We zullen zoals altijd enorm onze best doen om onze gasten het naar de zin te maken.

Volgens Garfield ziet de toekomst er gunstig uit en laten we daar maar op proosten!!

happy new year

30 dec. 2018. Brink tot Brinkloop zit er weer op. Geen meewind maar wel een PR met 37:47 min. Echt blij dat dit nog op de valreep gelukt is.

Geeft weer een goed gevoel voor 2019.

Ik wens iedereen een succesvol 2019 met heel veel meewind en hier en daar een PR, maakt niet uit waarmee.

Peter van den Hengel

Hotel de Vischpoorte

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Hardlopen

Dit vindt Peter, de eigenaar leuk: hardlopen. Hij wil zijn PR verbeteren op de 10 km Brink tot Brinkloop. We zijn benieuwd of dit lukt. Met een beetje meewind moet het lukken.

Brinkloop

BRINK TOT BRINKLOOP

De 12e Brink tot Brinkloop is een loop over een geijkt parcours van 10 km. De start van de loop is op de Brink in Deventer en de finish ligt op de Brink in Bathmen. Deze loop symboliseert de verbinding tussen Bathmen en Deventer. 30-12-2018 Deventer. Website BrinktotBrinkloop