Hotel Deventer centrum?

Hotel Deventer centrum. Voor een hotel in het centrum van Deventer, zit u goed bij hotel De Vischpoorte. Voor uw overnachting, weekend, midweek of zelfs vakantie zijn de appartementen één van de best beoordeelde van Nederland.

  • Hotel Deventer centrum de Vischpoorte is één van de best beoordeelde hotels van Overijssel.
  • Het hotel is prachtig gelegen in het centrum te Deventer aan de prachtige IJssel.
  • De privacy van een eigen appartement met de luxe van een hotel.
  • De kamers van hotel deventer zijn ideaal ingericht voor zakenmensen.

Hotel Deventer centrum de Vischpoorte ligt in het centrum van Deventer ligt aan vele fiets- en wandelroutes waardoor u direct “en route” bent naar uw fiets- of wandelbestemming. Het pand van ons hotel in Deventer is een Rijksmonument, voor veel gasten is het een belevenis hier in Deventer te overnachten in een dergelijk uniek hotel. Dus voor een heerlijk weekend, nacht of midweek weg om te wandelen of te fietsen komt u naar hotel De Vischpoorte in het centrum van Deventer!

Prijzen per kamer

Klikt u op RESERVEREN en u zult de prijzen zien van uw verblijfsperiode.

Over Deventer

De hanzestad Deventer is één van de oudste steden van Nederland en ook de leukste winkelstad!Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. Deze missionaris droeg de naam Lebuïnus. Met de komst van Lebuïnus werd de fundering van de stad Deventer gelegd. Het hotel ligt aan de voeten van de Lebuïnuskerk.

Deventer is een bijzonder leuke winkelstad. Er zijn vele monumentale straatjes en stegen met heel veel kleine boutiekjes en winkeltjes. Het is hier heel prettig winkelen. En Deventer heeft ook een groot aantal horecagelegenheden. Heerlijk eten op de pleinen of in een klein restaurantje in een klein straatje. Restaurants, theaters, schouwburg, filmhuis, bioscoop, danscafés, bruine kroegen, hippe tenten en een poppodium, we hebben het allemaal.

Als je niet van winkelen houdt,  kun je natuurlijk ook een stadswandeling (dinsdag t/m zondag) maken met of zonder een gids of lekker wandelen langs de IJssel.

De stad is ook beroemd om de grote evenementen die plaatsvinden in de historische binnenstad zoals Deventer op Stelten, Deventer Boekenmarkt en het Dickensfestijn.

En je kunt de auto laten staan want alles is loopafstand van het hotel.

=====================================================================

Hotel Deventer centrum

Neem alvast een voorproefje op de tour via bovenstaande audioteaser.

Locatie: Deventer
Afstand: 5 km
Start/eind: Bolwerksweg 1, 7419 AA Deventer
Bijzonderheden: Rolstoeltoegankelijk

Omschrijving
Deze route kronkelt door de levendige binnenstad van Deventer. We lopen langs de woelige IJssel, wurmen ons door smalle steegjes en trekken langs scheve pakhuizen. De geschiedenis is hier duidelijk en zichtbaar aanwezig. We lopen door de straten waar de tonnen vis en zout de Hanzestad in kwamen en komen erachter waarom Deventer vroeger omheind was door een dikke stadsmuur.

In de veertiende eeuw wordt Europa geteisterd door een verschrikkelijke ziekte: de pest. Veel mensen denken dat de Zwarte Dood een straf van God is. Maar sommigen denken daar anders over, zoals Deventenaar Geert Groote. In deze wandeling vertellen we het verhaal van de pest en hoe mensen anders naar de wereld gaan kijken. En gaan we op zoek naar sporen van de geschiedenis in deze Hanzestad aan de IJssel.

App downloaden
Ontdek het verhaal van Deventer met de gratis podwalk app Het verhaal van Nederland. Download hem in de App Store of Play Store.

Onze kamers

We zijn een prachtig stadshotel met 12 kamers/appartementen en zijn uniek in de verscheidenheid aan kamers. Onze kamers/appartementen beschikken over…

Parkeermogelijkheden

Het hotel beschikt over een beperkt aantal overdekte en openbare parkeerplaatsen die vlak bij het hotel liggen. U kunt via onze website online een parkeerplaats…

Lokaties van onze kamers

Het bijzondere van ons hotel zijn de prachtige locaties van onze accommodaties. De locatie is altijd in het centrum van Deventer, op loopafstand van…

Over Deventer

De hanzestad Deventer is één van de oudste steden van Nederland en ook de leukste winkelstad! Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris…