Nieuwe stagiair Hotel de Vischpoorte

Nieuwe stagiair Niek bij Hotel de Vischpoorte

Beste lezers,

Vanaf september ’20 tot midden januari ’21 ben ik de nieuwe stagiair die dit hotel mag vertegenwoordigen!  Allereest zal ik wat over mijzelf vertellen wie ik ben en waar ik vandaan kom.
Mijn naam is Niek Schelhaas ik ben 18 jaar en woon in Zwolle. Ik zit nu in mijn examenjaar op het Deltion College waar ik de opleiding International Hospitality Studies studeer. Deze opleiding doe ik met veel plezier en hoop dan ook dat door middel van deze stage ik mijn diploma behaal.

Al vanaf jongs af aan ben ik zeer geïnteresseerd in de horeca. Ik wil dan ook zoveel mogelijk gebieden in de horeca ontdekken. Zelf heb ik hiervoor in een café en een restaurant gewerkt waar ik het erg naar mijn zin heb gehad. Dit wordt dan ook de eerste Front-Office ervaring waardoor ik weer een breder beeld van de horeca krijg en mijzelf nog verder kan ontwikkelen.

Dit Hotel trekt mij enorm omdat het een klein familiehotel is met daardoor ook een klein team. Hierdoor heb je een grote verantwoordelijkheid en ben je ook erg zelfstandig waardoor ik veel ga leren in de praktijk. Ik heb hele diverse taken rondom de Front-Office wat de stage natuurlijk nog interessanter en uitdagender maakt. Dit draagt dus erg veel bij aan mijn ontwikkeling.

Ik hoop hier dan ook van alles te leren. Met de nadruk op het plannen, duidelijk communiceren met gasten, oplossingsgericht te werken en heel erg efficiënt werken zoals Peter (eigenaar) altijd benadrukt. Dit alles is in een hotel nog belangrijker dan in een restaurant. Verder zal ik hier goed leren om zelf leiding te nemen en erg zelfstandig te gaan leren werken waar ik ontzettend naar uitkijk.

Al met al heb ik erg veel zin in mijn stage periode, mij hier te ontwikkelen en verbeteren. Daarnaast heb het volste vertrouwen in de aanpak en ondersteuning van Peter die mij op weg kan helpen om nog een betere gastheer te worden.

Ik hoop u binnenkort graag te verwelkomen in ons mooie hotel aan de IJssel!

 

Met vriendelijke groet,

Niek Schelhaas
Hotel de Vischpoorte