Parkeren in Deventer

Parkeren in Deventer

Parkeren in Deventer

Blij te zeggen dat ik gisteravond een goede daad heb verricht! Vanwege de Grote Kick Off van het studentenseizoen en ook het culturele seizoen, is de Nieuwe Markt autovrij  gemaakt. Woensdagavond 27 augustus tot 21:00 uur mocht je er nog parkeren en daarna niet meer. Stond aangegeven met een groot geel bord bij de ingang van de Nieuwe Markt. Als je een lange dag hebt gehad en/of moe bent dan denk je, zal wel en je bent blij dat je een parkeerplaats hebt en je rijdt dat bord straal voorbij. Niets menselijks is ons vreemd.

Ik was met iemand praten over een parkeerboete en reed naar huis. Het was 21:10 uur. Plots zag ik een auto staan die me bekend voorkwam en ja hoor, een hotelgast had de auto op de Nieuwe Markt neergezet. De dienstdoende parkeerwachter beet me toe dat ze niet gaan wachten tot de auto weggereden werd dus ik moest heel snel de eigenaresse halen en anders kreeg ze alsnog een boete als de auto aan de beurt is. Ja, ja, ik vlieg en ren al. 5 minuten later stond ze er al en heb ik de auto weggereden. Ze had wat wijntjes op en mocht niet meer rijden.

1 seconde later en ze had een boete gehad want de BOA had het boekje al in de aanslag. Boete zou ca € 70,00 geweest zijn en auto ophalen uit Apeldoorn bij Wolves autoberging kost € 180,- + het vervoer er naar toe.  Plus natuurlijk alle ellende want hoe kom je bij Wolves en hoeveel tijd kost dat wel niet?

Dus gast blij en ik blij.

Het blijft altijd opletten waar je je auto zet, op welke tijdstippen je dat doet en op welke dag en hoe duur het is. Voor iemand van buiten de stad is het bijna niet te doen. Ik zeg altijd tegen de gasten dat je er hogere wiskunde voor moet hebben gestudeerd.

Het is niet anders en we doen het er maar mee.

Groeten van een boetevrije hoteleigenaar,

Peter

Helaas, op 15 oktober 2019 toch een parkeerboete ontvangen. Dan kan de de beste dus overkomen.