Hieronder staat een selectie van leuke uitjes, evenementen en meer amusement vermeld. Alles in de omgeving van Deventer.

Buitententoonstelling vanaf 18 juni tot 19 september.

Kunst peilt de klimaatverandering in de IJsselvallei

De IJsselbiënnale is een manifestatie die gaat over de verhouding tussen mens en landschap. Aanleiding én thema is de impact van klimaatverandering op ons landschap: een even urgent als relevant onderwerp dat de samenleving voor forse dilemma’s en discussies stelt. We kunnen dit probleem alleen het hoofd bieden als we bereid zijn tot een fundamentele verandering van attitude. Dat vraagt om een andere manier van kijken naar onszelf en onze omgeving. Het is op dit vlak dat juist kunst een bijdrage kan leveren.

U kunt overnachten in Hotel de Vischpoorte 

IJsselbiënnale Deventer 

======================================================================================================================================

E-Chopper huren

E-Chopper Deventer biedt boeiende en duurzame bedrijfsevenementen die variëren van excursies van een halve of een hele dag. Iedere activiteit is door ons in de regio samengesteld. Wij kunnen helpen bij het organiseren van bedrijf uitjes voor teambuilding, zakelijke evenementen of familie uitjes. Onze tours combineren prachtige landschappen met aanvullende activiteit om sterkere teams te bouwen, grenzen te verleggen en verandering te inspireren.

Meer informatie over het huren van een e-chopper? kijk dan op https://echopperdeventer.nl/

====================================================================================================================================

FietStoer Deventer

De leukste manier om Deventer te leren kennen!

Fietsend ervaart u alle hoogtepunten van de schitterende stad aan de IJssel. Onze fietsgids vertelt de geheimen van deze mooie Hanzestad. Ontdek de Waag en de Lebuinuskerk. Zie de invloed van Vikingen en Napoleon.  Hoor over handelshistorie, boekenschrijvers en Hollywoodsterren.

Met vrienden en familie of als bedrijfsuitje, geniet van dit actieve, leerzame en ontspannen dagje uit.
Meer informatie en foto’s: www.fietstoerdeventer.nl

FietStoer Deventer

Salland.

Salland is een landstreek in het westen van de Nederlandse provincie Overijssel. Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Deventer is de hoofdstad van Salland.
Als u in de eerste zin op Salland klikt, dan kunt u een erg mooi filmpje zien over de steden en landschappen die behoren bij Salland.

Het Deventerstadsstrand.

Vanaf 5 april 2019 heeft Deventer aan de westzijde van de IJssel een fijne nieuwe plek voor eten, drinken en buitenrecreatie aan de nieuwe hank van de Bolwerksplas.

Het stadsstrand van Deventer is buiten, verrassend met veel aandacht voor de natuur, een bewust leven waar duurzaamheid een belangrijke rol zal spelen. Het hele concept is tijdelijk, mobiel en demontabel en het horecagedeelte zal worden opgebouwd uit modulaire units als belangrijkste bouwstenen.

Het idee is in augustus 2015 via sociale media gelanceerd en sindsdien is Stichting Deventer Stadsstrand in gesprek met o.a. Gemeente Deventer, Rijkswaterstaat, Waterschap Vallei & Veluwe en Provincie Overijssel over de haalbaarheid van het plan. Zij worden hierbij ondersteund door meerdere bedrijven uit Deventer.

Na drie jaar pionieren, netwerken en onderzoek naar haalbaarheid zijn in april 2018 de benodigde vergunningen afgegeven. Sindsdien richten zij zich op het realiseren van het leukste idee van Deventer.

De basis van het stadsstrand bestaat uit vijf zeecontainers als belangrijkste bouwstenen. In de units wordt simpel maar smakelijk gekookt, worden drankjes klaargemaakt en ijsjes verkocht. Ook zal er bijvoorbeeld toiletvoorziening, opslag en koelruimte gerealiseerd worden. Ook zal er voor overdekte zitplaatsen gezorgd worden (zowel binnen als buiten).

Het Deventerstadsstrand zal jaarlijks geopend zijn van april tot oktober.

Thermen Bussloo

Op 20 minuten rijden van het hotel bevindt zich Thermen Bussloo. Een heel populair en druk bezocht Sauna complex.

Het heeft veel sauna’s, rustruimtes, baden, opgiet weekenden en een Hamam. Nu ook een zoutwaterbad.

Ideaal om de sauna te combineren met de gezellige binnenstad van Deventer.

============================================================================

Museum More in Gorssel op 5 kilometer afstand van het hotel. Prachtig museum met Modern Realistische kunst.

Voor meer informatie zie: Museum More

Carel Willink
Carel Willink: Dubbel vrouwen portret

================================================================

Wandelroutes rond en door Deventer. 

Alle wandelroutes lopen langs het hotel dus u hoeft niet meer te zoeken naar een overnachtingsplek als u bij ons langskomt. Bekende routes zijn:

Marskramerpad
IJsselvallei route
Hanzestedenpad

Veel fiets en wandel-informatie via de VVV Deventer: http://www.deventer.info/nl/zien-en-doen

=================================================================
Fietsroutes:

En ook de fietsroutes komen langs de IJssel en dus langs ons hotel. We hebben een afgesloten en overdekte garage dus daar kunnen uw fietsen gratis in gestald worden.

Landgoedroute (30 km) 
IJsselvalleiroute (35 km) 
Kikkerroute (57 km) 
Lebuinusroute (27 km) 
Heks van Lettele (27 km) 

=================================================================

De Scheg op ca 3 km. afstand van het hotel. 

Hét sportbedrijf van Deventer.

Bij de Scheg kunt u zwemmen, schaatsen, spelen, ontspannen en nog veel meer. Echt heel leuk voor kinderen.

De Scheg is gevestigd in de wijk Colmschate en is ook per trein bereikbaar.

Voor meer informatie over één van de bovenstaande activiteiten kunt u de website bezoeken:

Scheg schaatsen en zwemmen

=================================================================

Havenkwartier Deventer op 25 ca 2 km afstand van het hotel .

Het Havenkwartier is een karaktervol gebied waarbij industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunt en cultuur, horeca, bouwen en wonen gecombineerd worden met de binnenhaven. Naast de inwoners (waaronder ondernemers en organisaties) vinden hier ook vele soorten evenementen voor het publiek plaats.

http://www.havenkwartierdeventer.com/agenda/

==================================================================

Rivierenlandschap van de mooiste rivier van Nederland, De IJssel. Vele goede visstekken aan de IJssel. (Barbeel, Karper, Roofblei, Winde, Baars, Snoekbaar, Snoek, Witvissen met Feederhengel).  www.dhv.nl

==================================================================

Deventer’s geschiedenis en de overige Hanzesteden.

Deventer is een oude Hanzestad en was voor Nederland meteen de belangrijkste Hanzestad. Het wedijverde met Brugge en Lübeck en deed het toen erg goed. De bloeitijd van Deventer was de jaren van de vroege middeleeuwen zo rond 1400. Het was toen één van de belangrijkste steden van Nederland en misschien ook wel Europa. De stad was beroemd om zijn 6 jaarmarkten die 2 weken per markt duurden. Heel Europa kwam in Deventer handel drijven. De Goede Vrijdag markt is hier nog een overblijfsel van.

Tot de zeehavens veel handel wegnamen en Deventer het moest doen met de IJssel die bovendien aan het verzanden was. De handel werd overgenomen door de Hollandse Steden en Deventer bleef achter met een prachtige stad maar die niet veel handel meer opleverde. De Industriële revolutie in de 19e eeuw bracht hier weer verandering in. Fietsen, vuurtorens, conservenblikken, bedden en alles wat verder met metaal te maken had, werd hier toen gemaakt. Het ijzererts (oer) werd bij Deventer gewonnen. De langste weg van Deventer heet nog steeds de Oerdijk.

Ardagh, Auping, Nefit (Robert Bosch – Buderus), Roto Smeets

Vandaar dat Deventer ook wel een industriestad genoemd wordt met veel metaalbedrijven(Auping, Ardagh en Nefit) en ook de grafische industrie is hier goed vertegenwoordigd (Roto Smeets) vanwege de boekdrukkunst die hier al vroeg zijn intrede deed.  Veel verdere informatie over de Hanzesteden vindt u op:

https://www.visithanzesteden.nl/hanzesteden

Recreatiegebied Bussloo: 
Volop mogelijkheden om te zwemmen, wandelen of te golfen.

www.rgv.nl


================================================================

Paleis het Loo in Apeldoorn
De kostbaar ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de gereconstrueerde tuinen met hun waterwerken en sierlijk belijnde bloemperken de sfeer van de 17de eeuw ademen. Door zijn fraaie ligging in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland heeft een bezoek aan het paleis in elk jaargetijde zijn bekoring.

www.paleishetloo.nl

Paleis het Loo Apeldoorn

===============================================================

Apenheul Apeldoorn
Het principe was simpel: mensen beleven meer plezier aan dieren als de dieren het naar hun zin hebben en lekker hun gang kunnen gaan. Dus geen apen in kooien en geen tralies. Maar grote, groene en natuurlijke buitenverblijven in een bosrijke omgeving.

www.apenheul.nl

Apenheul

=================================================================

Juliana Pretpark in Apeldoorn

Al ruim 100 jaar het leukste familiepretpark van Nederland voor het hele gezin.

Met meer dan 60 te gekke attracties raken de kinderen hier niet uitgespeeld….

================================================================

Kröller – Müller Museum Otterlo (Van Gogh) 
Het Kröller-Müller Museum: uniek in elk seizoen Het Kröller-Müller Museum bezit een wereldberoemde collectie voornamelijk 19de en 20ste eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh.

>> www.kmm.nl

=================================================================

Vliegveld Teuge:
Luchthaven Teuge biedt wordt voor allerlei vormen van luchtvaart gebruikt. Het lesverkeer voor de volgende generatie beroepsvliegers vormt de basis van het verkeer. Naast het zakelijke taxi- en charterverkeer worden allerlei vluchten voor de overheid uitgevoerd (politie, milieu inspectie, tellingen van dieren, etc).
Daarnaast geven rondvluchten en vluchten door prive vliegers kleur aan het geheel. Valschermspringers en zweefvliegers maken het tafereel compleet. Elk jaar trekt de luchthaven zo’n 170.000 tot 200.000 kijkers.

www.teuge-airport.nl

Vliegveld Teuge

================================================================

Natuurgebied op korte afstand van Deventer:

Holterberg:

Wat heeft de Holterberg U te bieden?

– Groot natuurgebied (Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug)
– Natuurdiorama Holterberg. Natuurmuseum met zeer veel Europese dieren
– 5 restaurants
– Canadian War Cemetry – midden een het bos met prachtige tuin.
– Midgetgolfbaan met fantasygolf
– Informatiepunt NP

www.holterberg.nl

Holterberg

=============================================================

Hotel de Vischpoorte 

Hostel Deventer 

Appartementen Hotel Deventer 

Onze kamers

We zijn een prachtig stadshotel met 12 kamers/appartementen en zijn uniek in de verscheidenheid aan kamers. Onze kamers/appartementen beschikken over…

Parkeermogelijkheden

Het hotel beschikt over een beperkt aantal overdekte en openbare parkeerplaatsen die vlak bij het hotel liggen. U kunt via onze website online een parkeerplaats…

Lokaties van onze kamers

Het bijzondere van ons hotel zijn de prachtige locaties van onze accommodaties. De locatie is altijd in het centrum van Deventer, op loopafstand van…

Over Deventer

De hanzestad Deventer is één van de oudste steden van Nederland en ook de leukste winkelstad! Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris…