Zwerfgoedroute in de historische binnenstad Deventer

 

Ontdek de historische binnenstad van Deventer op een moderne wijze. Zwerf langs erfgoed door middel van 1 van de 5 stadswandelingen of wandel op eigen gelegenheid door Deventer. Volg de routes met de gratis izi. TRAVEL app en ontvang uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden.

De app geeft informatie over ruim honderd interessante punten in de stad. Hiervan zijn veelal afbeeldingen te zien die niet direct zichtbaar zijn, bijvoorbeeld van het historische interieur, een bijzonder detail, een interessante achtergevel of een vroegere situatie. De informatie is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

Hoe het werkt? Simpel: Je opent de app, downloadt de data en laat de informatie tot je komen. Er is geen vastgestelde route. Je zwerft door de stad en kijkt om je heen. Intussen kun je straatjes in- en uitlopen, hoeken omslaan, winkels verkennen of een drankje nemen in een café.

Een zwerfgoedroute is als het ware een puntenwolk in je stad of gebied. Als je bij een interessant gebouw of belangrijke plek komt geeft je telefoon een signaal en komt de informatie tot je. Zo kun je in je eigen tempo en op eigen gelegenheid de omgeving beter leren kennen.

De routes zijn ook te bekijken op de website: www.izi.travel. Zoek onder de rubriek audioguides op ‘Deventer’ en ontdek welke routes beschikbaar zijn.

 

Ontdek historische binnenstad Deventer en combineer deze leuke stadswandeling met een overnachting bij de Vischpoorte!

 

zwerfgoed route