Mmm.. De smaak van Deventer!

Mmm… De Smaak van Deventer!

Mmm… de Smaak van Deventer is terug! Dit is hét culinaire evenement in Deventer. De beste restaurateurs, traiteurs, wijnspecialisten en smaakmakers komen met foodtrucks om culinaire gerechten te bereiden en te serveren. Dit vierdaagse evenement is van 31 oktober tot en met 3 november 2019 in de Lebuineskerk op het Grote Kerkhof. De bezoekers kunnen overal aanschuiven en proeven van de heerlijke, betaalbare gerechten en genieten van de achtergrond muziek van verschillende artiesten.

Deelnemende restaurants:

Talamini.

Talamini in Deventer is zoals men misschien zegt: de grootste ijssalon van de wereld. Het is een 120 meter lange pijpenla van achter elkaar liggende panden, die van de Brink tot de Grote overstraat loopt. Onderweg zijn er enkele bekoorlijke tuinen te passeren. In de Ijssallon is er plek voor 500 personen. U kunt terecht voor heerlijk ijs in allerei smaken of voor een belegd broodje en drankje. Talamini is open vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar!

St. Maxime.

St. Maxime is gevestigd aan de Nieuwe Markt in Deventer naast ons Hotel en om de hoek de Ijssel! In mei dit jaar opende St. Maxime haar deuren als een prachtige horecagelegenheid met een geheel open keuken en groot terras. De smaakvolle, uitstekende en verzorgde gerechten die bij St. Maxime worden bereid en geserveerd zijn samengesteld met passie en een vleugje Parijs.

Sandton Ijsselhotel.

Maak kennis met de ambachtelijk gemaakte gerechten van chef-kok Bob de Raan. Sandton Ijsselhotel is gevestigd aan de overkant van de Ijssel. Het is een sfeervol restaurant met een serre die uitzicht heeft op de prachtige Hanzestad Deventer en de rivier de Ijssel.

Roermar Coffee & Tea / Deventer leut.

Tijdens de Smaak van Deventer wordt de koffie en thee verzorgd door Roermar en Deventer Leut. Roermar is een koffiebranderij/theepakekrij gevestigd in de Walstraat. Dit is een koffie en thee speciaalzaak met eigen gebrande koffie. Roermar staat ook bekend op haar theesteeg met meer dan 100 losse thee waar zelf geschept mag worden. Barista’s en theemakers staan klaar in het proeflokaal.
Deventer Leut is een speciale Deventer koffielijn. Dit is een koffie met karakter voor jouw meest bijzonder momenten vol plezier en ontspanning.

Postillion Hotel.

Het Postillion Hotel is de plek voor werk, vergaderingen of om te ontspannen. Chef-kok Richard de Vegt en zijn keuken brigade bereiden gezonde, dagverse en huisgemaakte gerechten.

Marlin.

Marlin heeft nu bijna een jaar haar deuren geopend in Deventer. Elk gerecht is bereidt met dagverse producten van hoge kwaliteit. Van kip tot oesters en van Frankrijk tot Japan. Marlin serveert de gerechten met een bijpassende kwaliteitswijn.

Hotel Vermeer.

Hotel Restaurant Huis Vermeer. Dit restaurant legt haar gasten graag in de watten. Het gaat om echt culinair eten en alles is van het hoogste niveau. Timon Bril zorgt samen met zijn team ervoor dat zijn gasten optimaal genieten. En dat sinds 2017 alweer. Het restaurant is in een historisch pand aan het Grote Kerkhof in Deventer.

De Keizerskroon.

Dit restaurant biedt een prachtige ambiance. De culinaire gerechten hebben vooral de nadruk op de Mediterraanse keuken met een voorkeur voor gerechten met truffel.

Central Kitchen.

De sushi specialist van Deventer! Dit restaurant maakt de heerlijkste sashimi, zeer dun gesneden rauwe vis. Of de nieuwe trend: poké bowl. Dit is rauwe vis gecombineerd met rijst, verse groenten en heerlijke saus! Of andere warme gerechten. Geen probleem! Zoals heerlijke Ebi Fry, gefrituurde kippendijen.

Boode in Bathmen

Bij het restaurant Boode in Bathmen kunt u heerlijk genieten van een lunch of diner van verse biologische streekproducten of gezellig borrelen.

Bij Jansen & Jansen.

De menukaart is met zorg samengesteld. Het heeft een verscheidenheid aan inbetween gerechten. En regelmatig wisselt het menu met ambachtelijke en seizoensgebonden gerechten.