Het grote festijn Levende Etalages in Deventer!

 Levende Etalages is terug in Deventer!

Op zondag 3 november is de binnenstad van Deventer weer omgetoverd tot één groot festijn: Levende Etalages.
In ruim 30 winkels worden etalages omgebouwd en gebruikt als podium voor amateurkunsten. Dit jaar is het thema ‘’De Smaak van Deventer’’.
U als bezoeker zal dit ook zowel ‘proeven’ als ‘zien’ hoe smaakvol onze stad Deventer is. Speciaal voor de kinderen is er een smakelijke poffertjes speurtocht.
Tot in Deventer!

In bijna elke winkel, elke straat, overal waar je komt is wel iets uniek te ontdekken of te bewonderen. De toneelverenigingen & winkeliers in en rondom Deventer laten een grote diversiteit aan acts zien. zoals living-stuatue optredens, schilderen in de etalages en creatieve demonstraties. De volop smakelijke acts zijn in ruim 30 deelnemende winkels te zien!

Voorbeelden van acts:

  • Bij Holy Cow aan de Grote Overstraat 49 bakt Els Poser de heerlijkste pannenkoeken in de etalage.
  • Zang trio Touché heeft de spreekwoordelijke noten op haar zang met op maat gemaakte liedjes over de winkel van Mevrouw Noot aan de Engestraat 3.
  • Er wordt een demonstratie Espression Juicer georaniseerd door Kitchen Corner. De sinaasappels worden op twee manieren geperst. Met als gevolg, een totaal verschillende smaak. Kleine tip: er zit een proeverij bij!
  • Bij Koning Willem in de Kleine Overstraat 24-26 worden liedjes gezongen en toverdrankjes uitgedeeld. De liedjes komen uit de musical The Wiz door de Deventer Jeugd Musical.
  • Theathergroep Plusleo doet bij Schräder Mode aan de Lange Bisschopstraat 1 een absurdistische act, waarin ze gezamenlijk boerenkool eten.

Er is een smakelijke poffertjes speurtocht georganiseerd speciaal voor kinderen. In de etalages van de binnenstad Deventer zijn alle ingrediënten verstopt voor het bakken van poffertjes. Je kunt een flyer halen bij één van de deelnemende winkels en opzoek naar alle ingrediënten.
Heb je alles gevonden? Haast je dan snel (met de flyer) naar de poffertjeskraam op het Grote Kerkhof! Zodat, je hier jouw gratis portie poffertjes kan ophalen! (Zolang de voorraad strekt.)

Het grote festijn Levende Etalages in Deventer duurt van 13.30u tot 16.30u op zondag 3 november en is geheel gratis toegankelijk!