Grootste kunstwerk van Deventer

Grootste kunstwerk van Deventer

Het grootste kunstwerk van Deventer komt op de Nieuwe Markt. Kijk goed naar het dak en dat is het Kunstwerk. Zie je wat het is? De oude binnenstad.

Op de begane grond komt het Museum Eicas met kunstwerken uit de Zero stroming. Op de verdieping worden 16 appartementen gerealiseerd.

Weer een hele mooie impuls voor het Noorderbergkwartier, de leukste wijk van het centrum vanwege de diversiteit.

 

Informatie over Eicas:

ZERO is de onmeetbare zone waarin een oude toestand overgaat in een onbekende nieuwe. ZERO staat voor nieuwe mogelijkheden. Een nieuw begin, a new beginning, ein neuer anfang.

WELKOM BIJ MUSEUM EICAS PREVIEW!

EICAS opent begin 2022 haar deuren aan de Nieuwe Markt 23 in Deventer; in het Hegiusgebouw. Tot die tijd zit Museum EICAS preview in het pand aan de Polstraat 6a. De vaste collectie van Museum EICAS preview bestaat uit werk van de Nul-kunstenaars Henk Peeters, Jan Henderikse, Armando, Jan Schoonhoven en Herman de Vries. Aangevuld met tijdelijke exposities van verschillende hedendaagse kunstenaars.

Tot en met zondag 13 juni 2021 is het werk van Corrie de Boer en Semna van Ooy te zien op de expositie TEGENDRAADS.

‘Het niets als tegenhanger van de materie en als filosofisch vraagstuk maakt al vanaf het allereerste begin deel uit van onze wereld. Toch is het bovenal de volheid, het materiële dat zich aan onze zintuigen opdringt.

Uit: ZERO Let us explore the stars, Dirk Porschmann en Margriet Schavemaker, 2015, Stedelijk Museum Amsterdam

Hotel de Vischpoorte 

Eicas