Kerstwensen en gelukkig 2022

Kerstwensen en een gelukkig 2022

Beste mensen,

We zitten midden in de lock down en veel mensen hebben het lastig. De corona vergt veel van ons uithoudingsvermogen en geduld. Dat zijn we niet gewend immers, wie deed ons wat? De welvaart was hoog, het welzijn op een goed niveau en ons leventje beviel ons prima tot en met februari 2020.

We zijn nu bijna 2 jaar verder en nog steeds kunnen veel dingen niet en de dingen die nog wel kunnen, die zijn we een beetje verleerd. In die zin is het altijd goed om even terug naar de basis te gaan maar het zit hem in het woordje “even”; het duurt nu te lang en terug naar de basis kan wel, maar niet 2 jaar lang. Een mensenleven is niet geschikt om een paar jaar stil te blijven staan. Er moet beweging zijn, het moet zin hebben, we moeten vooruit. Daarom is een mens een mens geworden en een virus een virus gebleven.

Beweging, zin hebben, vooruit gaan.

Iedereen gaat verschillend met de beperkingen om en dat is prima. De één is nu eenmaal wat actiever, creatiever, sportiever etc. dan de ander en vult zijn leven op zijn geheel eigen wijze in en zo hoort het ook zolang je maar zo veel mogelijk binnen de lijntjes blijft kleuren en de ander in zijn waarde laat.

Dankzij onze gasten

Wij hebben het geluk dat het hotel tijdens de gehele pandemie open mocht zijn en is gebleven. Hierdoor konden we altijd wel aan de slag en had ik niet het gevoel dat het helemaal stil kwam te liggen. Niet dat het altijd storm liep maar het gaf en geeft onze gasten wel de mogelijkheid er tussen uit te gaan. En voor anderen was een hotelovernachting noodzakelijk in verband met werk (bijvoorbeeld ziekenhuis personeel) of om een zieke moeder te bezoeken. Dankzij onze gasten bleven we dit jaar “in beweging” en had het allemaal zin. En dat is goed voor een mens.

Het komt goed

Ik hoop dat de lock down snel voorbij zal zijn. Iedereen op de hele wereld is daarbij gebaat en ik heb ook goede hoop dat we in 2022 verschoond zullen blijven van een ernstige gezondheidssituatie. We gaan doorzetten, geduld uitoefenen, in beweging blijven en vooruit kijken. En met het lengen van de dagen, zal het virus zich terugtrekken en zich koest houden. Daar gaan we gewoon van uit.

Blijf in beweging, heb er zin in en kijk vooruit. Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig 2022.

Peter van den Hengel

Hotel de Vischpoorte

Hostel Deventer

B&B de Vischpoorte

Kerstwensen en een gelukkig 2022